Echtscheiding en kinderen (14-05-2021)

Voor veel mensen is het onduidelijk wat er allemaal dient te worden geregeld in een echtscheidingsprocedure met kinderen. In deze blog zal kort uiteengezet worden welke zaken geregeld dienen te worden omtrent de kinderen inzake een echtscheidingsprocedure.

 

Een samenlevingscontract (12-02-2021)

Gaat u samenwonen? Hartstikke leuk! Dit is natuurlijk een erg drukke en spannende periode: verhuisdozen inpakken, het nieuwe huis inrichten etc. Maar wat zijn nou de gevolgen hiervan op juridisch gebied? U leest het in deze blog

 

Gemeenschap van goederen (05-02-2021)

In het huwelijksbootje stappen heeft veel gevolgen voor het desbetreffende koppel. Het is een feestelijke aangelegenheid waar ontzettend veel geregeld voor moet worden: de uitnodigingen, de locatie, het feest en nog vele andere dingen. Ook brengt het huwelijk veel juridische gevolgen met zich mee. Een belangrijk gevolg is de gemeenschap van goederen: wat komt hier precies bij kijken? U leest het in deze blog.

 

Bewind (07-05-2021)

In de maatschappij komt het regelmatig voor dat iemand boven de 18 jaar is maar niet zelfstandig zijn eigen geldzaken kan regelen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld psychische problemen of ziekte. In zo’n geval biedt ons recht een oplossing, namelijk bewind. Maar hoe wordt dit geregeld en wat zijn de gevolgen? U leest het in deze blog.

 

Echtscheidingsprocedure (12-03-2021)

Voor veel mensen is het onduidelijk wat er allemaal dient te worden geregeld in een echtscheidingsprocedure met kinderen. In onderstaande blog zal kort uiteengezet worden welke zaken geregeld dienen te worden omtrent de kinderen inzake een echtscheidingsprocedure.

 

Het delen van foto’s op Social Media door de ouder(s) (29-01-2021)

Social Media is momenteel erg populair, zowel bij jong als bij oud. Het delen van content is de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden. Wanneer iets in iemand zijn of haar leven is gebeurd, zet hij of zij het gemakkelijk op een bijvoorbeeld Facebook. Iedereen is dan tegelijk van hetzelfde op de hoogte. Tegenover de voordelen staan ook nadelen. Zo is het bereik van de content vaak groter dan gewenst. Content kan voor ‘vrienden’ worden geplaatst, maar ook openbaar. Gebruikers van de sociale media zijn zich niet altijd bewust van de verschillende mogelijkheden. Ook kan de content door iedereen worden opgeslagen. Online content is daarom lastig te beheersen. Deze week een blog over hoe het zit wanneer ouders content plaatsen over hun minderjarige kind. In deze blog geven wij u antwoord op de vraag of het plaatsen is toegestaan wanneer één van de ouders het hier niet mee eens is en wat het kind zelf hiertegen kan doen.

 

Partneralimentatie (08-01-2020)

Door het coronavirus heeft premier Rutte veel maatregelen moeten nemen. Om verspreiding van dit virus zoveel mogelijk te voorkomen, is er op dit moment sprake van een lockdown. Veel mensen zitten thuis en zijn op elkaar aangewezen. Dit kan zorgen voor spanningen in de relationele sfeer. De vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators verwacht daarom een echtscheidingspiek na de coronacrisis. Soms heeft de ex-echtgenoot na een scheiding recht op partneralimentatie, maar niet altijd. Wilt u weten wanneer een verzoek om partneralimentatie wordt afgewezen? Klik dan hier