Wat is Rechtswinkel Leeuwarden?

Stichting Rechtswinkel Leeuwarden is een studentenorganisatie van de Rijksuniversiteit Groningen met als doel het verstrekken van gratis juridisch advies.

 

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt zowel telefonisch, per mail als fysiek een afspraak inplannen.

 

Zijn er kosten verbonden aan een juridisch advies?

Er zijn geen kosten verbonden aan een juridisch advies. Doordat onze medewerkers op vrijwilligersbasis werken, kunnen wij het advies geheel kosteloos aanbieden.

Indien u tevreden bent over het door ons gegeven advies, dan wordt een donatie erg gewaardeerd. U kunt een donatie doen via de volgende link: https://www.geef.nl/nl/actie/stichting-rechtswinkel-leeuwarden/donateurs?ref=geef-sharebutton

 

Kunt u mij bijstaan in een juridische procedure?

Nee helaas niet, Rechtswinkel Leeuwarden kan u niet bijstaan in juridische procedures. Hiervoor verwijzen wij u natuurlijk wel graag door naar een advocaat.

 

Kunt u mij doorverwijzen naar een advocaat?

Indien een advocaat dient te worden ingeschakeld voor de verdere afwikkeling van een procedure, bevelen wij DeHaan advocaten te Leeuwarden van harte aan

 

Wanneer zijn er spreekuren?

Wij houden driemaal per week spreekuur. De spreekuren vinden plaats op maandag van 12:00 uur – 15:00 uur, op donderdag van 17:30 uur – 20:30 uur en op vrijdag van 09:00 uur – 12:00 uur. 

 

Wanneer zijn er geen spreekuren?

Op officiële feestdagen zijn wij gesloten. In de zomervakantie zijn wij op donderdagavond gesloten. Wij houden u hiervan middels onze social media kanalen op de hoogte.

 

Hoelang duurt het voordat ik advies krijg?

Wij streven ernaar binnen twee weken het juridisch advies uit te brengen. In het geval van een omvangrijke zaak kan het zijn dat het uitbrengen van een advies langer duurt. U wordt hier te allen tijde van op de hoogte gehouden. 

 

Hoe kunt u contact opnemen met Rechtswinkel Leeuwarden?

U kunt contact opnemen via het contactformulier op de website. U kunt ons tijdens kantooruren ook bereiken via de telefoon: 06 36 22 42 91. U kunt ook contact opnemen via ons e-mailadres: rechtswinkelleeuwarden@gmail.com We zijn ook te bereiken via onze social media kanalen. 

 

Blijven mijn gegevens anoniem?

Rechtswinkel Leeuwarden werkt via de richtlijnen van de AVG-wetgeving. Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk en verstrekken ze nooit aan derden. Meer informatie hierover vindt u in onze Privacyverklaring op onze website. 

 

Hoe vaak mag ik de Rechtswinkel om advies vragen?

U mag altijd contact opnemen met de Rechtswinkel. Hieraan is geen limiet verbonden. Mocht u meerdere vragen hebben, dan verzoeken wij u om deze vragen in één keer te stellen. Dit is in het voordeel voor beide partijen.

 

Waarom heeft de Rechtswinkel mijn persoonsgegevens nodig?

Uw persoonsgegevens gebruiken wij zodat wij contact met u kunnen opnemen over uw vragen. Daarnaast gebruiken wij deze persoonsgegevens zodat wij het advies naar u kunnen toezenden. 

 

Met welke vragen kunt u bij de Rechtswinkel terecht? 

U kunt bij de Rechtswinkel juridisch advies inwinnen op welk rechtsgebied dan ook. U kunt bijvoorbeeld uw juridische vraag omtrent een koopovereenkomst, een huurovereenkomst en uw echtscheidingsprocedure bij ons voorleggen. 

 

Waar kunt u de Rechtswinkel vinden?

U kunt de Rechtswinkel op maandag vinden in het Netwerkcentrum Leeuwarden (de Klomp). Op donderdag en vrijdag zijn wij aanwezig in Campus Fryslân. Het adres van het Netwerkcentrum Leeuwarden (de Klomp) is Insulindestraat 27, Leeuwarden. Het adres van Campus Fryslân is Wirdumerdijk 34, Leeuwarden.